Україна отримала шанс поліпшити позиції в рейтинзі Doing Business
Прийняття Верховною Радою України  ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» допоможе спростити процедури започаткування і ведення бізнесу, що сприятиме підвищенню позицій України у рейтинзі Doing Business.

Про це заявила експерт з питань регуляторної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Олеся Помаз.

Проект вказаного закону було розроблено Мінекономрозвитку на виконання визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України завдань – дерегуляції, зменшення кількості точок дотику бізнесу і держави, а також приведення законодавства у відповідність до стандартів Європейського Союзу та Угоди про асоціацію з ЄС.  


«Реалізація норм закону сприятиме скороченню функцій адміністративного регулювання економіки, кількості дозвільних і погоджувальних процедур, а також запровадженню прозорих і єдиних правил для всіх суб’єктів економічної діяльності.  Виконання цих дій допоможе зробити започаткування і ведення бізнесу простим і зрозумілим, що відповідно - сприятиме підвищенню позиції України у рейтинзі Doing Business», - додала О.Помаз.

Експерт переконана, що запровадження норм закону дозволить розширити свободу підприємницької діяльності.

В свою чергу, це створить підґрунтя для утворення нових підприємств, робочих місць, розширення виробництва, збільшення надходжень до Державного бюджету України.

«А передбачене документом скорочення функцій та спрощення процедур адміністративного регулювання допоможуть створити більш сприятливі умови для започаткування та ведення бізнесу в Україні та підвищенню рівня захисту суб’єктів господарювання та інвесторів», - підсумувала вона.