Школа державного управління - відкрита для всіх!
























13 серпня відбувся День відкритих дверей у Школі державного управління, засновником якої є Інститут суспільно-економічних досліджень.

Під час заходу усі бажаючі мали можливість більше дізнатися про діяльність Школи, її формат, програми навчання, критерії відбору слухачів, а також  поспілкуватися із випускниками першого набору Школи. Зокрема, дипломанти дебютного випуску Школи – експерти Інституту суспільно-економічних досліджень Маріанна Онуфрик та Світлана Ковалівська розповіли присутнім про методику навчання та переваги такої освіти. Але,  як зазначили експерти, найкращим дипломом школи є реалізований проект. Саме вони презентували свої дипломні проекти гостям. Маріанна Онуфрик розповіла про «Допомогу під контролем», який передбачає розробку та впровадження механізму громадського контролю за прозорістю та ефективністю витрачання коштів,  які спрямовуються на вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, колишніх учасників АТО та членів їхніх сімей. А Світлана Ковалівська розповіла як зараз реалізовується її випускний проект – «Вдосконалення державної політики у сфері відкритих даних», який покликаний об’єднати зусилля громадянського суспільства, професійної спільноти з органами влади в процесі запровадження в Україні відкритих даних, а також слугувати відкритості, повноті та зручності доступу до відкритих даних різного характеру.

Приємною несподіванкою для гостей Школи державного управління стала практична робота всіх учасників заходу в групах по формуванню спільного бачення на тему: «Державотворець – хто він та які його цінності в умовах сьогоднішньої України?». Бізнес тренер Школи, фасилітатор, коуч з розвитку особистості керівника Оксана Вороніна  допомагала учасникам кожної групи дати відповідь на запитання: хто такий державотворець у минулому, сьогодні, у майбутньому та спільно з гостями Школи розібратися з його компетенціями, переконаннями, можливостями, цінностями, місією тощо.

За словами керівника проекту «Школа державного управління», менеджера з навчання та розвитку персоналу Інституту суспільно-економічних досліджень Вікторії Куць-Мришук, саме поглибленню цієї тематики буде присвячене навчання у другій Школі, набір на яку триває до кінця серпня, що дасть Україні можливість отримати нову генерацію державних управлінців.

До речі, серед запрошених на День відкритих дверей, були й майбутні  «школярі», які ще мають пройти конкурсний відбір. Вони отримали рекомендації, як краще підготуватися до вступу та співбесіди з Експертною радою Школи, аби стати слухачами цієї престижної програми. Адже навчання тут відбувається у вигляді інтерактивної навчальної складової, роботи над актуальними кейсами в проектних командах, напрацюванням проектних рішень та публічних презентацій проектів, синергії лідерів, об’єднаних спільними цінностями.


Загалом, Школа – це не заклад, який, як правило, асоціюється у громадян, а середньострокова навчально-розвиваюча програма для державних службовців, представників бізнесу та громадських активістів, яка спрямована на розвиток менеджерського та лідерського потенціалу, освоєння технологій управління проектами, аналізу державної політики та командної взаємодії, а також широкого розуміння владних процесів та ідеалістично-прагматичного світогляду.

Вона була створена Інститутом суспільно-економічних досліджень аби сприяти перезавантаженню влади та системним змінам в Україні через створення умов для розвитку лідерів та команд, здатних бути успішними державними менеджерами.

Набір слухачів
на конкурсній основі до Другої Школи державного управління триватиме до 30 серпня 2015 року. За його підсумками буде обрано 85 учасників.

Заявку на навчання можна подати тут.