Плюси законопроекту про оцінку впливу на довкілля
«Законопроект про оцінку впливу на довкілля (№2009 а-д) дозволить зробити прозорим процес ухвалення рішень в регіонах щодо будівництва об'єктів, які можуть становити підвищену небезпеку для довкілля», - про це заявила експерт ІСЕД Тетяна Тевкун з питань екологічної політики на круглому столі «Чисте довкілля й прозорі процедури ведення бізнесу», що відбувся в Інституті Горшеніна. 

Також вона відзначила: «У випадку ухвалення законопроекту бізнес зможе чітко зрозуміти, чи потрапляє він під оцінку впливу на довкілля, чи ні. В документі визначено чіткий перелік, побудований на градації, які підприємства підпадають під оцінку впливу, а які - ні. Наприклад, ТЕЦ і ТЕС підпадатимуть, якщо їхня потужність становитиме 50 МВт. Натомість невеликі котельні чи інші об'єкти вже не підпадатимуть під оцінку впливу на довкілля». 

За словами Тетяни Тевкун, «малому бізнесу, відповідно до законопроекту, не потрібно проводити оцінку впливу на довкілля».
Крім цього експерт ІСЕД зазначила, що «в законопроекті закладена можливість діалогу влади, бізнесу та місцевої громади. Зараз у багатьох випадках такий діалог не відбувається. Люди, побачивши  будівельні паркани не згідні з рішенням, починається протистояння. У випадку введення закону в дію, інвестор будівництва зможе домовлятися з громадськістю ще на етапі планування будівництва».

Круглий стіл «Чисте довкілля й прозорі процедури ведення бізнесу» відбувся напередодні Дня довкілля у парламенті.

Відеозвіт про круглий стіл можна переглянути за посиланням