Брифінг експертів ІСЕД в Українському кризовому медіа-центрі


17 травня 2016 р., об 14.00 год. в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2, Український дім, 2 поверх) відбудеться брифінг на тему: «Бюджетна політика: прагматичні підходи до стратегічних рішень».

Учасники брифінгу:

Анатолій Максюта – екс-заступник Міністра економіки України, член Правління Інституту суспільно-економічних досліджень;

Ярослав Жаліло – провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАН України, науковий консультант Інституту суспільно-економічних досліджень;

Антоніна Дешко – експерт з питань фінансової політики Інституту суспільно-економічних досліджень;

Світлана Ковалівська – заступник директора з питань розвитку Інституту суспільно-економічних досліджень;

Маріанна Онуфрик – експерт з питань соціальної політики Інституту суспільно-економічних досліджень.

Уряд задекларував реформування бюджетної політики, але зволікає з поданням надзвичайно важливого документу – проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017 рік. Важливо, щоб цей бюджет став інструментом для реформаторів та ефективним засобом для досягнення  добробуту українців.

Зараз повинна початися активна фаза бюджетного процесу 2017 року. Яким буде цей бюджет — прийнятий як у минулі роки, чи з якісним розрахунком всіх кроків для здійснення пріоритетності реформ? – про це розкажуть учасники брифінгу.

Також під час брифінгу експерти представлять ключові  ініціативи з реформування бюджетної політики. Зокрема, впровадження стратегічного планування; двоступеневу процедуру прийняття бюджету; реформування органів влади, що відповідають за формування бюджету; посилення участі місцевих громад у бюджетному процесі, реформа фонду регіонального розвитку; дотримання процедури прийняття бюджету тощо.

Додаткова інформація за тел. – 067 440-69-85 Віктор Сальков.

Прес-служба Інституту суспільно-економічних досліджень